Artikkelit

Tältä sivulta löydät kootusti kaikki kalastusta käsittelevät artikkelimme, ruokaa koskevat jutut ovat Reseptit-osiossa. Voit valita alla olevista kentistä vaihtoehtoja, joilla suodatat artikkeleita.

Voit kirjoittaa myös oman artikkelisi sivuillemme. Se julkaistaan hyväksynnän ja viimeistelyn jälkeen.

Perhokalastuksen sanotaan usein olevan mielenkiintoinen laji, koska siinä riittää aina uutta opittavaa.

Taitava kalamies nappaa siian lähes koska tahansa, mutta parhaimmat mahdollisuudet siian pilkintään ajoittuu syys- ja kevätjäille.

Taimen

Taimen luokitellaan usein kolmeen eri luokkaan: meritaimeneen, järvitaimeneen ja purotaimeneen eli tammukkaan.

Onkiminen

Onkimiseksi kutsutaan kalastuslajia, johon kuuluu vähintään koukku, siima, mahdollisesti niitä kannatteleva vapa sekä ainakin lähistöllä oleva kala

Pilkkiminen

Toisin kun ehkä voisi luulla, on pilkkiminen yllättävän jännittävää puuhaa ja tarpeeksi paksulla vaatetuksella ei myöskään kylmyys haittaa.

Moottorivetouistelua

Vetouisteluun pätevät samat perussäännöt kuin heittokalastukseenkin.

Heittokalastusta veneestä

Monet ovat varmasti kesämökillä ollessaan heitelleet muutamat heitot joka kesä sillä ullakolla olevalla perintövirvelillä, ilman sen kummoisempia t

Siimat

Siima on kalastuksessa yllättävän suuressa osassa.

Perhokalastaja joessa

Kalastus on yksinkertaista puuhaa, mutta toisaalta hienoimmillaan erittäin monimutkaista taidetta.

Ahvenparvi

Ahven on Suomen kalastetuin ja yleisin kala, samalla myös Suomen kansalliskala.

Kuha saaliina

Kuha on vesiemme rehevöitymisen ja istutusten takia runsastunut huomattavasti viime aikoina.

Hauki saaliina

Pohjois-Lapin korkeita tunturivesiä lukuunottamatta haukea esiintyy koko Suomessa, niin sisä- kuin ulkovesissä.

Kirjolohi

Kirjolohta tavataan Suomessa ainoastaan istutusten takia.

Lohijoella

Lohesta tavataan kahta ekologista muotoa: meri- ja järvilohta.

Made jäällä

Made on yksi yleisimmistä ja kauimmin maassamme oleskelleista kaloista.

Siian onginta

Siian onginta on suosittu harrastus, eikä vain siitä syystä, että sitä voi tehdä jopa kaupunkien rannoilla, vaan myös siksi, että näistä jopa kilon