Suomusjärven viimeiset auringonottokelit tänä vuonna

Käyttäjän Soi. kuva
22
Arvostelu: 
4.333335

Pikkukuha
11.
9.
2011
Kalastetut kalat: 
Ahven
Hauki
Kuha
Kalastusmuodot: 
Heittokalastus
Vetouistelu
Kalastajat: 
Soi.
Sää: 
auringonottokeli, tyyntä, 20ºC
Merkintä: 

Tarkoitus oli lähteä heti aamuhämärässä vetämään kuhaa Suomusjärvestä, mutta pienten logististen ongelmien takia pääsimme apajille vasta iltapäivällä kahden maissa. Kolme ensimmäistä tuntia vedimme vieheitä soutamalla, mutta kun toinen kaveri liittyi seuraamme, hän toi mukanaan pienen sähkömoottorinsa, joka piristi kalastusta kummasti.

Ensimmäisten tuntien aikana saaliina oli pieni kuha ja hauki, joista hauki tuli heittämällä kaislikon kupeesta. Kuha otti kiinni aikalailla keskellä järveä, noin viiden metrin syvyydestä. Kun sitten saimme moottorin käyttöömme, alkoi tärppejä tulla yllättävän paljon. Heti ensimmäisen viiden minuutin jälkeen oli kiinni parisataagrammainen ahven ja noin kiloinen hauki. Hauki päästettiin takaisin kasvamaan. Sen jälkeen olikin sitten hiljaisempaa, eikä yksittäisten tärppien lisäksi ollut sen enempää ohjelmaa.

Jäimme lopuksi vielä heittelemään kaislikkojen reunoille, joista nostimme neljä haukea. Ne kaikki olivat kuitenkin aika pieniä ja päästettiin yhtä lukuunottamatta kasvamaan. Tämä yksi yksilö nielaisi vieheen niin tiukasti kurkkuunsa, ettei sitä saanut järkevästi irti satuttamatta kalaa. Jännin tapahtuma oli kun kaverin sotkeentuneeseen vieheeseen kävi sama hauki kahteen eri otteeseen näykkäämässä, muttei jäänyt kiinni. Viehe oli aivan solmussa ja ui veden pinnassa, mutta näytti silti kiinnostavammalta kuin vieressä uiva oma vieheeni. 

 

Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /home/int42873/public_html/sites/all/modules/rules/ui/ui.plugins.inc on line 20