Vaskijärven jättiläinen

Käyttäjän ruussi kuva
121
Arvostelu: 
4.25

14.
9.
2011
Kalastetut kalat: 
Hauki
Kalastusmuodot: 
Vetouistelu
Sää: 
vähän sateinen ja tuulinen
Merkintä: 

Elikkä olin kalastuspäivää edeltävänä päivänä käynyt ostamassa uusia vieheitä(savage gear 25cm 4way neonvihrä) ja vahvaa siimaa (sufix 832 13,5kg) ennätyshaukea varten. Vaihdoin siimat ja virittelin vehkeet valmiiksi seuraavaa päivää varten, katselin säätiedotusta jossa luvattiin ERITTÄIN kovaa myrskyä ja vesisadetta. Toivoin kuitenkin sen olevan väärässä että pääsisin kalaan.

Aamulla sitten satoi vettä ja tuuli hieman normaalia kovempaa ja taivas oli tosi synkkä mutta kunnon kalamiestä ei sää estä koska hinku kalaan oli kova. Pistin siinä sadevatteita päälle kun isä sanoi ET KAI SÄÄ HULLU OO MENOS KALAA TÄSSÄ SÄÄSSÄ ei sieltä mitään tule tänään! Sanoin takaisin että tänää syö varmasti ja pistin pakun käymään ja eikun järveäkohti!

Olin paikalla siinä klo 12.00 ja naureskelin että missä se myrsky nyt on, järvellä ei meinaan satanut juurilainkaan ja tuuli oli ihan normaali syyshönkäys. Viritin veneen ja kalastusvehkeet kuntoon ja lähdin pöristelemään sähköperämoottorilla järveä. Mulla oli  mukana 2 virveliä joita pidin vapatelineissä. Molempien päässä oli savage gear 25cm 4way (neonvihreä ja toisessa haukea matkiva väritys). Pistin siimajarrun molemmissa hitusen löysälle jos kuitenkin joku isonappaisi ja vahingossa rikkoisi vavankatki. Olin siinä 10 min pöristellyt ja aloin lähestyä keskelle järveä ja syvimpiin kohtiin kun vapana kääntyi jyrkästi ja jokin veti siima siihenmalliin kuin olisi viehe jäänyt pohjaan kiinni. Sammutin heti moottorin ja nappasin virvelin käteeni ja tunsin että nyt on jotain TODELLA isoa kiinni!

Aloin kelaamaan ja tunsin että vähän lähemmäs alkaa tulla, sitten yhtäkkiä se alkoi vetämään siimaa todella lujaa ja oli aivanhetkessä monien kymmenien metrien päässä. Siinä vaihessa ymmärsin sanonnan että lähtee kuin hauki rannasta sanan todellisen merkityksen! Kiersin siimajarrua muutaman pykälän tiukemmalle (en kuitenkaan liian kireälle!), kelasin taas hiukan vastaan ja sitten näin sen!!!! Valtava hauki nosti kaukana ISOA päätään ja heilutteli sitä sivuttain voimakkaasti ja kuului ääni joka muistutti kuin joku olisi paiskannut ISON kiven veteen. Meinasi jalat mennä alta ja tiesin että nyt on todellinen jättiläinen kiinni ja tiesin että nyt on 10 raja varmasti päässä ellei isompikin! Aloin taas kelaamaan ja jätti pisteli vastaan todella hanakasti. Aina kun tunsin että saan sen lähelle, se ampaisi hetkessä kauemmaksi. Olin siinä sitten 20-30min väsytellyt, kun vihdoin sain sen lähelle venettä ja se tuli esiin pinnan alta, se oli iso todella iso! Pää oli kuin koripallo ja sen kidassa oli neon vihreä savage gear 25cm syvällä kurkussa!

Aloin sitten miettimään MITEN SAAN SEN YLÖS??? Nostokoukkua ei ollut eikä ollut myöskään ketään kaveria auttamassa nostossa. Oli mukana vain perushaavi johon kala ei varmasti mahtuisi. Kala alkoi taas tuntua levottomalta ja nappasin haavin käteeni ja toivoin että hauki olisi tarpeeksi väsynyt. Koitin ottaa haavilla takaapäin mutta hauki pelästyi  ja hieman molskautti itseään, mietin siinä että jos tämä pääsee karkuun tulen harmittelemaan sitä aina. Hauki oli taas paikallaan ja tuntui rauhalliselta nappasin haavilla tälläkertaa edestä ja hauki ui suoraan haavin jonka jälkeen nostin. Kun sain nostettua hieman, tunsin että nyt painaa ja paljon. Otin vielä toisen käden nopeasti avuksi ja nostin niin paljonkuin jaksoin. Hauki ei mahtunut kuin puoliksi haaviin ja pyrstö roikkui ulkona. Suuri helpotus tuntui kuin sain sen veneeseen. Mitään kapulaa ei ollut joten monotin pari kertaa nokian kumisaappaalla haukea niskaan kunnolla ja jätiltä taju kankaalle.

Soitin heti tuomakselle että nyt iso hauki saatu kiinni ja arvioin sen painan ainakin sen 10kg. Tuomas ja Mika olivat itsekin kalassa noin puolen tunnin ajomatkan päässä ja lähtivät katsomaan jättiä. Kun saapuivat paikalle eivät olleet uskoa silmiiän. VITTU MIKÄ KROKOTIILI! Punnitsimme sen ja saimme tulokseksi 10,7kg digitaalivaakaan ja pituutta huimat 111cm! Näytin haukea vielä monille ja monia kuvia otettiin. Mutama kova kalamieskin kysyin että millä sen ylös sait? Vastasin yksin nostin ylös. Ihmettelivät, miten yksin voi ilman apuria saada tuollaisen ylös, ymmärsin myös itse että kova suoritus oli saada se ylös veneeseen. Kiitokset kaikille kalastushengessä mukana olleille :D Erityisesti tuomakselle joka neuvoi ostamaan käyttämäni kelan ja vavan, ilman kunnon välineitä hauki tuskin olisi veneeseen noussut.

Saalisliitos: 
Hauki
10.70 kg
111.00 cm
Hauki
2.00 kg
Heittokalastus

Kommentit

Käyttäjän Tsaari kuva
Komee pötkäle kyl on !!! :)


Käyttäjän MTL kuva
MTL
Armoton krokotiili ja komia!!!Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /home/int42873/public_html/sites/all/modules/rules/ui/ui.plugins.inc on line 20