Haukimureke

 
Mainio ruoka joka soveltuu hyvin perunan, muusin, pastan tai vaikka kasviksien kylkeen. Hauesta herkkua!
Kalalaji: 
Hauki
Ruokatyyppi: 
Kalan käsittely
Pääruoka

 

•   2dl kermaviiliä tai ruokakermaa
•   1dl (ruis)korppujauhoja
•   2 munaa
•   n.400g haukifilee
•   3tl suolaa
•   pippuria ja mausteita maun mukaan

Fileroi hauki nahattomaksi ja ruodottomaksi.
Turvota korppujauhot kermaviilissä/ruokakermassa. Soseuta hauki monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Sekoita kerma-korppujauhoseos ja munat, lisää soseutettu hauki. Mausta suolalla ja pippurilla, myös esim. kanafondi (touch of taste tai fond du chef) käy hyvin.
Laita mureketaikina voideltuun leipävuokaan. Halutessasi voit laittaa muutaman voinokareen päälle. Täytä korkeareunainen pelti vedellä ja paista mureketta vesihauteessa 175c˚ n. tunti. Kumoa ja tarjoile!