Kalan kuivaaminen

 
Kalan kuivaaminen uunissa on vähän erikoisempi kalanvalmistusmuoto. Valmistusaika noin 10-30 tuntia.
Ruokatyyppi: 
Kalan käsittely

Kalat perataan, suomustetaan, pestään ja leikataan päät irti. Sen jälkeen kalat laitetaan vuorokaudeksi veteen, jossa on merisuolaa 5-25 % (oman maun mukaan).

Kun kalat ovat suolaantuneet, lämmitä uuni 40 'C - 60 'C lämpötilaan. Laita pellille leivinpaperin päälle esim. tilliä, koivunlehtiä ja katajanmarjoja muutama nyrkillinen. Pistä kalat näiden päälle ja uuniin 10-30 tunniksi. Oikeaa aikaa on vaikea sanoa tarkkaan, sillä se riippuu täysin siitä, kuinka paljon ja mitä kalaa kuivataan.

Uunista pitää päästää aika-ajoin kosteutta pois avaamalla luukkua. Parasta olisi pitää luukkua koko ajan vähän raollaan.




Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /home/int42873/public_html/sites/all/modules/rules/ui/ui.plugins.inc on line 0