Limegraavaus

 
Lime-/sitruunagraavaus, valmistusaika 1-12 tuntia riippuen valmistustavasta.
Ruokatyyppi: 
Kalan käsittely

Raaka-aineet:

  • 500 g puhdistettua ruodotonta filettä
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1 tl sokeria
  • kahden limehedelmän mehu ja raastettu kuori
  • nippu tuoretta tilliä

Valmistusohje:

  1. Sekoita suola, sokeri, limen mehu ja raastettu kuori keskenään.
  2. Levitä mausteseos fileen pintaan. Peitä pinta pienillä tillin oksilla. Kääri file voipaperiin ja kelmuun.
  3. Anna graavautua jääkaapissa yön yli. Pyyhi enimmät mausteet kalan pinnasta pois.
  4. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile uusien perunoiden tai ruisleivän kera. 

Nopeampi vaihtoehto:

  1. Leikkaa fileet ohuiksi suikaleiksi ja laita ne korkealle lautaselle. Päälle suolaa, pippuria ja reilusti puristettua sitruuna- tai limemehua.
  2. Tällä tyylillä ei mene kuin 1-2 tuntia, kun kala on "kypsä".



Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /home/int42873/public_html/sites/all/modules/rules/ui/ui.plugins.inc on line 0