Limegraavaus
Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; panels_cache_object has a deprecated constructor in /home/int42873/public_html/sites/all/modules/panels/includes/plugins.inc on line 117
Lime-/sitruunagraavaus, valmistusaika 1-12 tuntia riippuen valmistustavasta.
Ruokatyyppi:
Kalan käsittely
Raaka-aineet:
- 500 g puhdistettua ruodotonta filettä
- 2 rkl karkeaa merisuolaa
- 1 tl sokeria
- kahden limehedelmän mehu ja raastettu kuori
- nippu tuoretta tilliä
Valmistusohje:
- Sekoita suola, sokeri, limen mehu ja raastettu kuori keskenään.
- Levitä mausteseos fileen pintaan. Peitä pinta pienillä tillin oksilla. Kääri file voipaperiin ja kelmuun.
- Anna graavautua jääkaapissa yön yli. Pyyhi enimmät mausteet kalan pinnasta pois.
- Leikkaa ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile uusien perunoiden tai ruisleivän kera.
Nopeampi vaihtoehto:
- Leikkaa fileet ohuiksi suikaleiksi ja laita ne korkealle lautaselle. Päälle suolaa, pippuria ja reilusti puristettua sitruuna- tai limemehua.
- Tällä tyylillä ei mene kuin 1-2 tuntia, kun kala on "kypsä".