Paistettua ahventa purjoperunamuussilla

 
Paistettua ahventa purjoperunamuussilla. Valmistusaika 1-2 tuntia. 2 annosta.
Kalalaji: 
Ahven
Ruokatyyppi: 
Pääruoka

PAISTETUT AHVENET

Raaka-aineet:

  • 2 kpl n. 500 g ahvenia
  • suolaa
  • pippuria
  • sitruuna ja sen kuorta
  • voita
  • ruohosipuli
  • ruisjauhoja/korppujauhoja
  • purjoa

Valmistusohje:

  1. Purista kalojen sisälle hieman sitruunan mehua ja raasta sisälle vähän sitruunan kuorta. Ripottele hitusen suolaa ja pippuria ja täytä lopuksi purjolla.
  2. Pyöräytä täytetyt ahvenet ruisjauhossa/korppujauhossa, johon on ripoteltu hieman suolaa ja pippuria.
  3. Paista miedolla lämmöllä ja runsaassa voissa 4-5 minuuttia per puoli, riippuen kalojen koosta.
  4. Ripottele päälle hieman ruohosipulia ja tarjoile.

PURJOPERUNAMUUSSI

Raaka-aineet:

  • jauhoisia perunoita tarvittava määrä
  • aromisuolaa tai tavallista suolaa
  • voita
  • sitruunamehua
  • maitoa
  • purjoa 
  • pari valkosipulinkynttä tai puolikas sipuli

Valmistusohje:

  1. Kuori perunat. Paloittele vähän pienemmäksi ja laita vähään veteen kiehumaan. Heitä sekaan pari kokonaista valkosipulinkynttä ja/tai puolikas sipuli. Keitä kypsiksi.
  2. Leikkaa reippaasti purjoa pieniksi palasiksi.
  3. Kaada vesi pois ja muussaa kaikki soseeksi. Lisää kohtuullinen nokare voita, aromisuolaa ja lämmitettyä maitoa niin paljon, että on muussin paksuus on sopiva. Muussista saa vielä muhevamman, jos sekaan lorauttaa vähän kermaa.
  4. Laita purjosilppu astiaan ja nokare voita päälle. Kuullota purjot pannulla.
  5. Mausta muussi tilkalla sitruunamehua ja sekoita purjosilppu joukkoon. Tarkista maku.



Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /home/int42873/public_html/sites/all/modules/rules/ui/ui.plugins.inc on line 0