Paistettua siikaa muusilla

Paistettua siikaa purjoperunamuusilla Valmistus 30min. 2 Hengelle
Kalalaji: 
Siika
Ruokatyyppi: 
Pääruoka

Ainekset

  1. 1 purjo
  2. 4 nahallista siika filettä
  3. 10 perunaa
  4. 3dl kermaa
  5. nippu tuoretta persilijaa
  6. 1 sitruuna ja sen kuori
  7. 50g voita
  8. pippuria ja suolaa

Valmistus

  1. Kuori ja pese perunat, pilko perunat 4 osaan ja laita kiehuvaan veteen jossa on reilusti suolaa.
  2. Pese ja poista uloin kuori purjosta, pilko purjo ohuiksi puolirinkuloiksi ja lisää perunoiden sekaan
  3. Silppua persilija nippu hienoksi
  4. Kun perunat ovat kypsiä kaada vesi pois kattilasta
  5. Lisää kattilaan  1d kermaa, puolet persilija silpusta, suolaa, 50g voita ( voit laittaa voita enemmän tai vähemmän, maun mukaan) Vatkaa sähkövatkaimella muusiksi, jos muusi jää kuivaksi voit lisätä maitoa tai vettä laita kansi päälle niin ei jäähdy.
  6. Laita paistinpannu liedelle ja kuumenna pannu ennen kuin lisäät aineet
  7. Lisää kaloihin suola ja pippuri
  8. Laita voita pannulle,lisää nahalliset siika fileet pannulle ja paista nahkapuoli alaspäin kunnes kala on kypsä, siika on parhaimmillaan kun ylin osa on hieman raaka. Siian nahkapuolen pitäisi olla rapea.
  9. Ota siiat pois pannulta ja laita lautaselle
  10. lisää loppu persilija silppu pannulle ja kerma hitaasti ettei pannu kylmene liikaa
  11. raasta 1/2 sitruunan kuorta kastikkeen sekaan
  12. Maista ja lisää suolaa maun mukaan.
  13. Tarjoilu kuvasta poiketen nahkapuoli ylöspäin