Paistettua siikaa muusilla
Ainekset
- 1 purjo
- 4 nahallista siika filettä
- 10 perunaa
- 3dl kermaa
- nippu tuoretta persilijaa
- 1 sitruuna ja sen kuori
- 50g voita
- pippuria ja suolaa
Valmistus
- Kuori ja pese perunat, pilko perunat 4 osaan ja laita kiehuvaan veteen jossa on reilusti suolaa.
- Pese ja poista uloin kuori purjosta, pilko purjo ohuiksi puolirinkuloiksi ja lisää perunoiden sekaan
- Silppua persilija nippu hienoksi
- Kun perunat ovat kypsiä kaada vesi pois kattilasta
- Lisää kattilaan 1d kermaa, puolet persilija silpusta, suolaa, 50g voita ( voit laittaa voita enemmän tai vähemmän, maun mukaan) Vatkaa sähkövatkaimella muusiksi, jos muusi jää kuivaksi voit lisätä maitoa tai vettä laita kansi päälle niin ei jäähdy.
- Laita paistinpannu liedelle ja kuumenna pannu ennen kuin lisäät aineet
- Lisää kaloihin suola ja pippuri
- Laita voita pannulle,lisää nahalliset siika fileet pannulle ja paista nahkapuoli alaspäin kunnes kala on kypsä, siika on parhaimmillaan kun ylin osa on hieman raaka. Siian nahkapuolen pitäisi olla rapea.
- Ota siiat pois pannulta ja laita lautaselle
- lisää loppu persilija silppu pannulle ja kerma hitaasti ettei pannu kylmene liikaa
- raasta 1/2 sitruunan kuorta kastikkeen sekaan
- Maista ja lisää suolaa maun mukaan.
- Tarjoilu kuvasta poiketen nahkapuoli ylöspäin