Perinteinen madesoppa

Madesoppa valmistusaika n.45min 2-10 hengelle
Kalalaji: 
Made
Ruokatyyppi: 
Pääruoka
Keitto

Tarvitset seuraavat ainekset

 

0,5-2 kg made

6-10 Perunaa

2 Sipulia

Nippu Persiljiaa

Mustapippuria

Voita

Suolaa

Kermaa

Vaaleaa leipää

 

Nylje made ja pilko 10cm paloiksi

Laita vettä kiehumaan toiseen kattilaan, lisää mateen palat ja keitä kypsäksi

Kun kala on kypsää ota reikäkauhalla pois ja irrota lihat luista, kun olet iroittanut lihat niin pistä suoraan tarjoilulautasen pohjalle.

Pilko perunat peukalonpään kokoisiksi paloiksi, silpo sipulit hienoksi.

Lisää teflon kattilaan 25-50g voita laita perunat ja sipulit kattilaan. Kuulota n.4 minuuttia kattilassa.

Lisää kiehuva kalaliemi ( liemi jossa made on keitetty)   niin että perunat peittyvät

Lisää mustapippuria ja suolaa reilusti

Maista perunoita ovatko ne kypsiä kun ovat kypsiä lisää 1-2d kermaa ja silputtu nippu persilijaa.

Maista lientä tarviiko lisää suolaa

Kaada perunaa ja lientä kalojen päälle lautaselle ja syö hyvän vaalean leivän kanssa.