Rapsakat ja maistuvat haukilastut

 
Maittava herkkuruoka hauesta joko lisukkeeksi, pääruuaksi tai ihan vain naposteltavaksi.
Kalalaji: 
Hauki
Ruokatyyppi: 
Kalan käsittely
Alkuruoka
Pääruoka
Välipala

Tarvittavat raaka-aineet:

  • Hauki +1.5kg, suuresta hauesta saa mainioita 
  • Korppujauhoja
  • kananmuna
  • suola+mieleiset mausteet kuten sitruunapippuri, pippurit
  • Voita

Tarvittavat välineet:

  • Fileerausveitsi
  • kulhot mausteille ja kananmunalle
  • paistinlasta- ja paistinpannu/muurikka

Sitten aloitetaan:

1. Fileroi hauki ruodottomaksi ja nahattomaksi

2. Laita haukifileet pakastimeen muutamaksi tunniksi tai pidemmäksi ajaksi

3.Ota pakastimesta jäinen file, viistottain vuole fileestä ohkaisia lastuja

4. Käytä haukilastut kulhossa, jossa on kananmuna haarukalla sekoitettuna

5.Kananmuna kylvyn jälkeen lastut korppujauho,suola ja mausteseokseen

6.Paista pannulla/muurikalla voissa rapeiksi

7. Nauti