Särki-vichyssoise

 
Särki-vichyssoise, valmistusaika 1-2 tuntia.
Kalalaji: 
Särkikalat
Ruokatyyppi: 
Alkuruoka
Pääruoka

Raaka-aineet:

  • 3 purjoa
  • 2 salottisipulia
  • 50 g voita
  • 5 särkeä
  • 4 isoa jauhoista perunaa
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 1-1,5 l vettä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • yhden sitruunan mehu
  • 2 dl kuohukermaa
  • koristeluun villiyrttejä (esimerkiksi keto-orvokki, isomaksaruoho, maahumala)

Valmistusohje:

  1. Pilko purjo ja sipulit, kuullota voissa kattilassa.
  2. Kuori ja pilko perunat sekä suomusta ja puhdista särjet.
  3. Lisää perunat ja särjet kattilaan. Lisää vesi ja viini. Keitä noin 30 min.
  4. Soseuta keitto tehosekoittimessa. Puserra vielä sileäksi siivilän läpi.
  5. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Lisää vaahdotettu kerma. Koristele villiyrteillä.



Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /home/int42873/public_html/sites/all/modules/rules/ui/ui.plugins.inc on line 0