Särki-vichyssoise
Särki-vichyssoise, valmistusaika 1-2 tuntia.
Kalalaji:
Särkikalat
Ruokatyyppi:
Alkuruoka
Pääruoka
Raaka-aineet:
- 3 purjoa
- 2 salottisipulia
- 50 g voita
- 5 särkeä
- 4 isoa jauhoista perunaa
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 1-1,5 l vettä
- suolaa
- valkopippuria
- yhden sitruunan mehu
- 2 dl kuohukermaa
- koristeluun villiyrttejä (esimerkiksi keto-orvokki, isomaksaruoho, maahumala)
Valmistusohje:
- Pilko purjo ja sipulit, kuullota voissa kattilassa.
- Kuori ja pilko perunat sekä suomusta ja puhdista särjet.
- Lisää perunat ja särjet kattilaan. Lisää vesi ja viini. Keitä noin 30 min.
- Soseuta keitto tehosekoittimessa. Puserra vielä sileäksi siivilän läpi.
- Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Lisää vaahdotettu kerma. Koristele villiyrteillä.