Savustaminen

Kalan savustaminen
Ruokatyyppi: 
Kalan käsittely

Ainekset

-savupurua 

-2-4 sokerinpalaa

-Katajanoksa

-Savustuspönttö

-10 litraa vettä

-1kg merisuolaa

 

 

Laukkavesi

Olen käyttänyt suolavedessä 10% sääntöä    Eli 10l ämpäriin 1 kg suolaa

Anna pienien kalojen olla vedessä 1tunti ja suurempien 2 tuntia

 

Savustaminen

Kala on yleensä valmis 30min - 1,30 tuntia riippuen savustus tavasta.

Kalan tulisi olla pronssinvärinen.

Muista kuivata kalat HYVIN  sisältä ja päältä ennen savustamista, esim talouspaperilla

 

Säilytys

Laita kalat leivinpaperille ja kiedo paperi kalan ympärille, laita paketti sanomalehden päälle ja kiedo kerros lehteä.

Säilyy parhaiten jääkaapissa.

kuvassa 2 kpl 2kg suutareita.