Sitruunamarinoitua kuhaa
Sitruunassa marinoitua kuhaa. Valmistusaika noin 6 tuntia. 2-5 hengen alkupala.
Kalalaji:
Ahvenkalat
Ruokatyyppi:
Alkuruoka
Raaka-aineet:
- n.500 g fileroitua kuhaa
- 2 sitruunaa
- 2 tl raastettua sitruunankuorta
- 2 rkl öljyä
- 2 vartta kesäsipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 tomaattia
- nippu ruohosipulia
- sormisuolaa
- mustapippuria
Valmistusohje:
- Leikkaa kalafilee pieniksi paloiksi. Purista sitruunoista mehu ja raasta noin 2 teelusikallista kuorta. Sekoita mehu ja kuoriraaste kalapalojen joukkoon.
- Anna maustua jääkaapissa noin 6 tuntia. Sekoittele välillä.
- Hienonna kesäsipuli ja valkosipuli. Kalttaa tomaatit ja leikkaa malto kuutioiksi. Hienonna ruohosipuli.
- Sekoita kaikki ainekset kalan joukkoon. Lisää suolaa ja pippuria ja anna maustua vielä muutama tunti.
- Tarjoile kylmänä alkupalana.
Ohje käy kaikkiin kaloihin