Suutaria

 
Suutaria, valmistusaika noin 2 tuntia. 2-4 hengen ruoka.
Kalalaji: 
Suutari
Ruokatyyppi: 
Pääruoka

 

 Suosittelen pitämään suutaria puhtaassa vedessä muutaman päivän/viikon ennen valmistusta.  

  • 1 iso suutari (noin 1 kg) tai pieni lahna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa
  • hiukan voita vuoan voitelemiseen
  • 1½ - 2 dl valkoviiniä
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • ½ laakerinlehteä
  • 4 kokonaista valkopippuria
  • 1 rkl yrttimausteita silputtuina
  • 30 g voita
    Kastike:
  • 30 g voita
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1-2 rkl sinappia
  • 3 rkl kermaa
  • 1 nippu persiljaa

Valmistusohje:

  1. Perkaa suutari. Huuhdo kala juoksevassa vedessä ja kuivaa se talouspaperilla. Purista päälle sitruunamehua ja hiero pintaan vatsaan suolaa.
  2. Pane kala voideltuun uunivuokaan ja kaada valkoviini sen päälle. Lisää karkeaksi silputtu sipuli ja porkkana sekä mausteet. Lisää kalan päälle vielä voilastuja ja paista sitä 200-asteisessa uunissa 20 – 25 minuuttia.
  3. Kaada liemi varovasti vuoasta. Kiehauta jauhot voissa ja lisää yhteensä puoli litraa paistolientä ja vettä. Keitä kastiketta kahdeksan minuuttia, mausta sinapilla ja sekoita joukkoon kerma. Kaada kastike kalan päälle ja pane kala vielä hetkeksi uuniin. Lisää pinnalle lopuksi persiljasilppua.

Tarjoa kala tilliperunoiden ja salaatin tai perunamuhennoksen kera. Juomaksi sopii parhaiten voimakas valkoviini.




Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /home/int42873/public_html/sites/all/modules/rules/ui/ui.plugins.inc on line 0