Täytettyä silakkaa

 
Silakkaa koskenlaskijan tyyliin. Valmistusaika 1-2 tuntia.
Kalalaji: 
Sillikalat
Ruokatyyppi: 
Pääruoka

Raaka-aineet:

  • 1,2 kg kokonaisia silakoita tai 600 g silakkafileitä
  • 1,5 dl korppujauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 0,25 tl valkopippuria myllystä
  • 2-3 rkl voita paistamiseen
  • 150 g sulatejuustoa (Koskenlaskija)
  • 1 punasipuli
  • 1 dl tuoretta tillisilppua

Valmistusohje:

  1. Perkaa kokonaiset silakat. Leikkaa keittiösaksilla pää pois ja maha auki. Poista sisälmykset.
  2. Työnnä peukalot selkäruodon kylkilihan väliin melkein nahkaan asti ja vedä toinen peukalo pyrstöä ja toinen niskaa kohti. Silakasta muodostuu ”pihvi”. Poista selkäruoto toiselta kyljeltä työntämällä peukalo selkäruodon alle. Vedä ruoto pois peukalon avulla. Älä välitä, vaikka ruodon mukana lähtisi hieman lihaa.
  3. Lajittele tuoreet silakkafileet pareittain siten, että samankokoiset muodostavat pihvin.Levitä fileet voipaperille nahkapuoli alaspäin ja mausta ne suolalla ja pippurilla.
  4. Valmista seuraavaksi täyte. Leikkaa juusto kuutioiksi tai viipaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Jaa täytteet joka toiselle fileelle. Nosta toinen filee kanneksi.
  5. Pyörittele silakkafileet korppujauhoissa.
  6. Sulata voi paistinpannussa. Kun voi vaahtoaa tasaisesti, nosta 4–6 pihviä kerralla paistumaan. Täytä pannusta vain noin 2/3, jotta se ei jäähdy liikaa. Paista pihvit rauhallisesti keskilämmöllä molemmin puolin kauniin ruskeiksi. 
  7. Tarjoile perunasoseen kanssa.

 




Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /home/int42873/public_html/sites/all/modules/rules/ui/ui.plugins.inc on line 0