Uunihaukea syksyn tapaan

 
Herkullinen haukiohje. Valmistusaika 1-2 tuntia.
Kalalaji: 
Hauki
Ruokatyyppi: 
Pääruoka

Raaka-aineet:

  • 1 kg:n painoinen hauki
  • 2 tl suolaa
  • 2 dl keitettyä riisiä 
  • 1 dl hienonnettua sipulia 
  • 1 dl paprikakuutioita
  • 1 dl hakattuja herkkusieniä tai sekasieniä
  • 1/2 dl kermaa
  • 1/2 tl suolaa
  • valkopippuria
  • paprikajauhetta 
  • munaa
  • korppujauhoja

Valmistusohje:

  1. Suomusta kala ja poista sen sisälmykset ja kidukset. Huuhdo kala nopeasti ja kuivaa talouspaperilla.
  2. Hiero suola kalan pintaan. Anna maustua puoli vuorokautta.
  3. Sekoita kevyesti keskenään riisi, sienet, sipuli, paprika, kerma ja mausteet. Täytä kalan vatsaontelo seoksella.
  4. Kiinnitä vatsalihat toisiinsa hammastikuilla paistamisen ajaksi.
  5. Nosta kala uunivadille ja voitele munalla. Ripottele pinnalle korppujauhoja.
  6. Kypsennä kalaa 180-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Valele muutamia kertoja paistamisen aikana, jolloin pinta saa kauniin värin. Poista hammastikut ennen tarjoilua.



Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /home/int42873/public_html/sites/all/modules/rules/ui/ui.plugins.inc on line 0