Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; panels_cache_object has a deprecated constructor in /home/int42873/public_html/sites/all/modules/panels/includes/plugins.inc on line 117
Aloittelija | Koukussa.fi

Aloittelija

Perhokalastuksen sanotaan usein olevan mielenkiintoinen laji, koska siinä riittää aina uutta opittavaa.

 Kirjoittaja: 
Onkiminen

Onkimiseksi kutsutaan kalastuslajia, johon kuuluu vähintään koukku, siima, mahdollisesti niitä kannatteleva vapa sekä ainakin lähistöllä oleva kalastaja, joka nostaa tärpänneen kalan saman tien ylös. Vaikka yleisin saalis onkimalla onkin ehkä pieni särkikala tai ahven, voi ongella saada napattua myös ihan kunnon kokoisen lahnan tai jopa hauen.Kirjoittaja: 
Pilkkiminen

Toisin kun ehkä voisi luulla, on pilkkiminen yllättävän jännittävää puuhaa ja tarpeeksi paksulla vaatetuksella ei myöskään kylmyys haittaa. Aloittelija kaipaa varmasti heti onnistumisia, joten tarjoussetit kannattaa jättää kaupan hyllyille. Siitäkin huolimatta pilkkivälineet ovat huomattavan huokeita. Oikea vaatetus on erittäin tärkeä osa pilkkimistä.Kirjoittaja: 
Moottorivetouistelua

Vetouisteluun pätevät samat perussäännöt kuin heittokalastukseenkin. Oheisesta kuvasta huolimatta yleisin tapa uistella Suomen sisävesissä on soutuveneellä soutaen tai pienellä sähkömoottorilla päristellen, käyttäen enintään muutamaa vapaa. Vetouistelu on yksinkertaistettuna vain tapa kalastaa nopeammin isoja alueita, jos ei varmuudella tiedetä kalan sijaintia.Kirjoittaja: 
Heittokalastusta veneestä

Monet ovat varmasti kesämökillä ollessaan heitelleet muutamat heitot joka kesä sillä ullakolla olevalla perintövirvelillä, ilman sen kummoisempia tuloksia. Tämä on voinut helposti antaa aivan väärän kuvan kalastuksesta, niin se ainakin minulle antoi.Kirjoittaja: 
Siimat

Siima on kalastuksessa yllättävän suuressa osassa. Sen kestävyys on ehkä kaikkein ilmeisin ominaisuus, mutta siima vaikuttaa paljon myös heittopituuteen sekä jonkin verran vieheen uintisyvyyteen. Hyvä ja oikeanlainen siima helpottaa kalastusta huomattavasti. Pelkkä hyvä siima ei riitä, vaan siihen täytyisi saada aikaiseksi myös solmu, eikä perinteinen umpisolmu nyt oikein toimi.Perhokalastaja joessa

Kalastus on yksinkertaista puuhaa, mutta toisaalta hienoimmillaan erittäin monimutkaista taidetta. Kalastuksesta on kirjoitettu tuhansia kirjoja ja tästä Suomenkin yleisimmästä vapaa-ajan harrastuksesta löytää netistä loputtomasti keskustelua. Sivustomme artikkeleiden tehtävänä on tarjota lukijalle perusteet kalastukseen.
Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /home/int42873/public_html/sites/all/modules/rules/ui/ui.plugins.inc on line 20