Harrastaja

Aste: 
Kirjoittaja: 

Taitava kalamies nappaa siian lähes koska tahansa, mutta parhaimmat mahdollisuudet siian pilkintään ajoittuu syys- ja kevätjäille.Aste: 
Kirjoittaja: 
Taimen

Taimen luokitellaan usein kolmeen eri luokkaan: meritaimeneen, järvitaimeneen ja purotaimeneen eli tammukkaan. Nimityksistä huolimatta kyse on yleisesti ottaen samasta kalasta, johon vallitseva elinympäristö on päässyt tekemään oman vaikutuksensa.Aste: 
Kirjoittaja: 
Ahvenparvi

Ahven on Suomen kalastetuin ja yleisin kala, samalla myös Suomen kansalliskala. Ahvenen kutu alkaa Etelä-Suomesta alkaen huhti-toukokuussa ja ulottuu kesäkuulle, kylmissä vesissä jopa heinäkuulle saakka.Aste: 
Kirjoittaja: 
Kuha saaliina

Kuha on vesiemme rehevöitymisen ja istutusten takia runsastunut huomattavasti viime aikoina. Suomessa lajia tavataan aivan sen elinalueiden pohjoisilla rajamailla ja sen takia kuha viihtyy parhaiten sellaisissa vesistöissä, jotka lämpiävät nopeasti ja pysyvät kesän lopulla vielä pitkään lämpiminä. Aste: 
Kirjoittaja: 
Hauki saaliina

Pohjois-Lapin korkeita tunturivesiä lukuunottamatta haukea esiintyy koko Suomessa, niin sisä- kuin ulkovesissä. Hauki on ahvenen ohella yksi yleisimmistä sisävesiemme kaloista ja sitä on arvioitu löytyvän 80-90 %:sta järvistämme. Hauki kutee sisävesissä pian jäiden lähdön jälkeen viikosta kahteen viikkoon. Merellä kutu alkaa vähän myöhemmin ja voi kestää kesäkuuhun asti.Aste: 
Kirjoittaja: 
Kirjolohi

Kirjolohta tavataan Suomessa ainoastaan istutusten takia. Luonnossa se ei pysty lisääntymään lähes lainkaan ja onkin lähinnä kalastusmatkailun tuote Suomen joissa. Kirjolohta istutetaan paikoin myös muualle kuin jokiin. Tässä artikkelissa keskitytään lähinnä koskissa tapahtuvaan kalastukseen.Aste: 
Kirjoittaja: 
Lohijoella

Lohesta tavataan kahta ekologista muotoa: meri- ja järvilohta. Kuten ehkä nimistäkin on helppo päätellä, merilohi tekee merivaelluksen ja kutee mereen laskevissa joissa, kun taas järvilohi vaeltaa järvissä ja kutee niihin laskevissa joissa. Molemmat muodot ovat erittäin uskollisia kotijoelleen, joka on saanut aikaan kalan jokikohtaista perinnöllistä erilaistumista.Aste: 
Kirjoittaja: 
Made jäällä

Made on yksi yleisimmistä ja kauimmin maassamme oleskelleista kaloista. Aivan kaikkein happamimpia vesiä lukuunottamatta madetta esiintyy koko maassa ja aktiivisista kalastusmuodoista sitä kalastetaan lähinnä pilkkimällä talvella. Made eroaa pitkälti muista yleisistä kaloistamme, sillä sen pituudesta yli puolet on pyrstöä.Aste: 
Kirjoittaja: 
Siian onginta

Siian onginta on suosittu harrastus, eikä vain siitä syystä, että sitä voi tehdä jopa kaupunkien rannoilla, vaan myös siksi, että näistä jopa kilon kokoluokkaa olevista kaloista saa tehtyä oikein maittavan aterian kohtuullisella vaivalla.
Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; backup_file has a deprecated constructor in /home/int42873/public_html/sites/all/modules/backup_migrate/includes/files.inc on line 121

Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /home/int42873/public_html/sites/all/modules/rules/ui/ui.plugins.inc on line 20