Kalan kuivaaminen
Kalan kuivaaminen uunissa on vähän erikoisempi kalanvalmistusmuoto. Valmistusaika noin 10-30 tuntia.
Ruokatyyppi:
Kalan käsittely
Kalat perataan, suomustetaan, pestään ja leikataan päät irti. Sen jälkeen kalat laitetaan vuorokaudeksi veteen, jossa on merisuolaa 5-25 % (oman maun mukaan).
Kun kalat ovat suolaantuneet, lämmitä uuni 40 'C - 60 'C lämpötilaan. Laita pellille leivinpaperin päälle esim. tilliä, koivunlehtiä ja katajanmarjoja muutama nyrkillinen. Pistä kalat näiden päälle ja uuniin 10-30 tunniksi. Oikeaa aikaa on vaikea sanoa tarkkaan, sillä se riippuu täysin siitä, kuinka paljon ja mitä kalaa kuivataan.
Uunista pitää päästää aika-ajoin kosteutta pois avaamalla luukkua. Parasta olisi pitää luukkua koko ajan vähän raollaan.