Perinteinen madesoppa
Tarvitset seuraavat ainekset
0,5-2 kg made
6-10 Perunaa
2 Sipulia
Nippu Persiljiaa
Mustapippuria
Voita
Suolaa
Kermaa
Vaaleaa leipää
Nylje made ja pilko 10cm paloiksi
Laita vettä kiehumaan toiseen kattilaan, lisää mateen palat ja keitä kypsäksi
Kun kala on kypsää ota reikäkauhalla pois ja irrota lihat luista, kun olet iroittanut lihat niin pistä suoraan tarjoilulautasen pohjalle.
Pilko perunat peukalonpään kokoisiksi paloiksi, silpo sipulit hienoksi.
Lisää teflon kattilaan 25-50g voita laita perunat ja sipulit kattilaan. Kuulota n.4 minuuttia kattilassa.
Lisää kiehuva kalaliemi ( liemi jossa made on keitetty) niin että perunat peittyvät
Lisää mustapippuria ja suolaa reilusti
Maista perunoita ovatko ne kypsiä kun ovat kypsiä lisää 1-2d kermaa ja silputtu nippu persilijaa.
Maista lientä tarviiko lisää suolaa
Kaada perunaa ja lientä kalojen päälle lautaselle ja syö hyvän vaalean leivän kanssa.