Suutaria
Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; panels_cache_object has a deprecated constructor in /home/int42873/public_html/sites/all/modules/panels/includes/plugins.inc on line 117
Suutaria, valmistusaika noin 2 tuntia. 2-4 hengen ruoka.
Kalalaji:
Suutari
Ruokatyyppi:
Pääruoka
Suosittelen pitämään suutaria puhtaassa vedessä muutaman päivän/viikon ennen valmistusta.
- 1 iso suutari (noin 1 kg) tai pieni lahna
- 2 rkl sitruunamehua
- suolaa
- hiukan voita vuoan voitelemiseen
- 1½ - 2 dl valkoviiniä
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- ½ laakerinlehteä
- 4 kokonaista valkopippuria
- 1 rkl yrttimausteita silputtuina
- 30 g voita
Kastike: - 30 g voita
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 1-2 rkl sinappia
- 3 rkl kermaa
- 1 nippu persiljaa
Valmistusohje:
- Perkaa suutari. Huuhdo kala juoksevassa vedessä ja kuivaa se talouspaperilla. Purista päälle sitruunamehua ja hiero pintaan vatsaan suolaa.
- Pane kala voideltuun uunivuokaan ja kaada valkoviini sen päälle. Lisää karkeaksi silputtu sipuli ja porkkana sekä mausteet. Lisää kalan päälle vielä voilastuja ja paista sitä 200-asteisessa uunissa 20 – 25 minuuttia.
- Kaada liemi varovasti vuoasta. Kiehauta jauhot voissa ja lisää yhteensä puoli litraa paistolientä ja vettä. Keitä kastiketta kahdeksan minuuttia, mausta sinapilla ja sekoita joukkoon kerma. Kaada kastike kalan päälle ja pane kala vielä hetkeksi uuniin. Lisää pinnalle lopuksi persiljasilppua.
Tarjoa kala tilliperunoiden ja salaatin tai perunamuhennoksen kera. Juomaksi sopii parhaiten voimakas valkoviini.